FAQ

Wat te doen bij een overlijden?

Indien de overledene zich in een rusthuis of ziekenhuis bevindt zullen zij een dokter verwittigen om het overlijden vast te stellen. De overledene zal opgebaard worden in het mortuarium van de instelling. U hoeft dan enkel via deze site een keuze te maken uit één van onze vier basispakketten en deze desgewenst aan te passen naar uw wensen.

Indien de overledene zich thuis of op andere plaats dan ziekenhuis of rusthuis bevindt, dienen wij het lichaam over te brengen naar een mortuarium in de regio Gent en dit nadat een geneesheer het overlijden heeft vastgesteld. U verwittigt dus eerst een geneesheer en dan kan u ons telefonisch inlichten van het overlijden via 09 / 279.05.02, met duideljke vermelding dat u voor Basisuitvaart kiest. Onze diensten doen dan het nodige voor de overbrenging en opbaring in het mortuarium.

Kan ik beroep doen op Basisuitvaart voor een overlijden buiten de regio Gent?

Basisuitvaart start zijn activiteiten in de regio Gent. We hebben de ambitie onze dienstverlening in de toekomst uit te breiden naar andere regio's welke voldoen aan bepaalde criteria. Woont u buiten de regio Gent en wenst u van onze diensten gebruik te maken, aarzel niet ons te contacteren, wij helpen u graag verder indien mogelijk.

Kan ik beroep doen op Basisuitvaart voor een andere formule?

Basisuitvaart biedt een strikt noodzakelijk dienstenpakket aan. U kan ons uiteraard steeds contacteren voor een andere formule, wij brengen u dan in contact met onze zusteronderneming die wel degelijke andere formules aanbiedt. Meer info op www.zorgvooruitvaart.be 

Hoe gebeurt de betaling?  

Indien u de bestelling online heeft afgerond bekomt u via mail alle details alsook het rekeningnummer om de betaling uit te voeren. U kan betalen met een overschrijving via de normale online banking van uw bank.

Een tweede en snellere mogelijkheid is via het ISO 27001-gecertifieerde en TUV-gecertifieerde "Sofortbanking". Het voordeel van dit systeem is dat wij uw betaling onmiddellijk bekomen bij overschrijving en zodoende onmiddellijk onze diensten kunnen aanvangen. Bij een normale overschrijving kan dit tot 3 werkdagen in beslag nemen alvorens wij uw betaling ontvangen. Alle info betreffende Sofortbanking kan u hier vinden.

Is dit een betrouwbare organisatie?

Uiteraard. Onze uitvaartonderneming heeft een postbusadres in de Hubert Frére Orbanlaan 159 te Gent. Voor een correcte uitvoering staat Uitvaartzorg D'hondt borg, een traditionel uitvaartonderneming die reeds meer dan 100 jaar actief is in de uitvaartbranche. Zij bieden naast de pakketten via Basisuitvaart ook uitgebreidere diensten aan. Meer info kan u vinden op www.zorgvooruitvaart.be

Wordt de naam van de uitvaartonderneming vermeld op het via Basisuitvaart bestelde rouwdrukwerk ?

U als klant bepaalt of onze naam al dan niet op het rouwdrukwerk vermeld wordt.

 

HEEFT U NOG ANDERE VRAGEN, NEEM DAN CONTACT MET ONS OP VIA 09 / 279.05.02 OF [email protected]